FOCUS PE VACANŢĂ Staţiunea Saturn, lăsată în paragină

FOCUS PE VACANŢĂ  Staţiunea Saturn, lăsată în paragină
foto: ecomareaneagra.wordpress.com

În trecut considerată perla litoralului, staţiunea Saturn pare astăzi părăsită. Îşi mai petrec acolo vacanţa doar oamenii care vor să facă tratamente balneare. Îşi aduc aminte cu drag de vremurile în care locul arăta mai bine şi era mult mai animat.. De zeci de ani însă, autorităţile nu au mai investiti bani şi nu au mai renovat nimic.

Clădiri abandonate, hoteluri care parcă stau să cadă, străzi nerenovate şi plaje murdare. Este tabloul trist cu care te întâmpină staţiunea Saturn. În urmă cu 20-30 de ani, Saturn era o staţiune luxoasă. De atunci însă, nimeni nu a mai investit vreun ban. Ca urmare, şi turiştii sunt puţini, iar cei mai afectaţi sunt patronii de restaurante şi hoteluri. Se gândesc chiar să-şi închidă afacerile pentru că nu vor mai face profit. Doar autorităţile pot salva staţiunea, însă nu mişcă nimic

Mai mult, spun ei, în loc să-i ajute, autorităţile mai mult îi încurcă. Acum, patronii de magazine mici nu mai au voie să vândă anumite alimente, lucru care îi nemulţumeşte şi pe turişti. Staţiunea Saturn a fost inaugurată în anul 1972 şi era una dintre preferatele dictatorului Nicolae Ceauşescu. Tot aici, pe vremuri se organizau vestitele concursuri de miss de pe litoral.
Nu acelaşi lucru se poate spune despre staţiunea vecină, Jupiter, care prinde din nou viaţă. Se construieşte, se renovează, iar turiştii sunt mulţumiţi. Colega mea, Carmen Gheorghe, se află acolo şi ne spune care sunt diferenţele.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt