FOCUS PE VACANŢĂ Epava Evanghelia, la un pas de dispariţie

FOCUS PE VACANŢĂ Epava Evanghelia, la un pas de dispariţie

Epava din Costineşti are un rol important in istoria României. Doar ca autorităţile au abandonat aceasta comoara care ar fi putut sa atragă mulţi turişti strani. Localnicii spun ca pentru ei epava Evanghelia este simbolul  staţiune, un simbol care ar putea însă sa dispara pentru că se scufundă tot mai mult cu fiecare an.  

Domnul Vali este omul care reuşeşte să îi ducă pe turişti înapoi în trecut. Cu ajutorul lui, oamenii află  povestea epavei Evanghelia. Ca sa ajungă pe mare şi sa vadă epava de aproape, oamenii trebuie sa plece intr o plimbare cu barca. Biletul pentru lecţia de istorie costa 30 de lei pentru adulti şi 15 lei pentru copii, iar plimbarea durează in jur de 30 de minute. George s-a întors la Costineşti după mulţi ani in care a preferat sa îşi facă vacantele in străinătate. Deşi in urma cu mult timp a aflat povestea epavei, s-a întors şi in acest an, pentru ca, spune el, in Costineşti a traiat cele mai frumoase momente. 

Epava Evanghelia ar fi putut sa atragă turiştii ca un magnet, spune george. Ar fi fost însă nevoie de putina grija din partea autorităţilor. Şi copiii sunt fascinaţi de povestea epavei din Costineşti.

Nu doar epava este o emblema a staţiunii Costineşti. Şi Obeliscul a devenit pe parcursul anilor un simbol pentru turişti şi localnici. Obeliscul a fost construit de Wilhelm Demeter, un om născut pe plaiurile mureşene care s-a îndrăgostit de mare şi a vrut sa îşi lase amprenta la malul marii.

 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt