Focar de botulism la Timişoara

Focar de botulism la Timişoara

Este focar de botulism în Timiş! Patru persoane, membri ai aceleiaşi familii, au ajuns până acum la spital. Ei au consumat şuncă de la porcul pe care l-au tăiat în propria gospodărie. Au fost şi alţii care au mâncat din carnea infestată, aşa că numărul cazurilor ar putea creşte în zilele următoare.

Medicii de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara sunt în alertă, după ce trei pacienţi cu botulism au fost internaţi în numai câteva ore. Este vorba de o femeie şi un bărbat, ambii de 50 de ani, şi fiul lor de 21 de ani. Cu toţii au consumat, în ultimele două saptamani, şuncă de porc preparat în propria gospodărie. Şi-au dat seama că ceva nu e în regulă atunci când au apărut primele simptome.

Cel de-al patrulea bolnav este din aceeaşi familie. El este închis la penitenciarul din Timişoara. A ajuns la spital după ce a mâncat din mezelurile puse la pachet de acasă.

Odată cu apariţia acestui focar, medicii timişoreni sunt puşi în dificultate. Rezervele de ser antibotulinic sunt reduse, iar Spitalul „Victor Babeş” are nevoie de ajutor din ţară. Botulismul este o toxiinfectie alimentară severă şi poate duce la paralizia unor muşchi repsiratorii şi nervi. Printre simptome se numără stare generala de rău, tulburări de vedere, dificultate la înghitire, greaţă si vărsături.

Medicii spun ca botulismul apare cel mai des în cazul consumului unor conserve, dar şi a peştelui afumat şi sărat sau a semipreparatelor din carne ţinute necorespunzător.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt