Florin Roman, PNL: Cota unică nu va fi modificată niciodată, atâta timp cât liberalii vor face parte din guvern

Florin Roman, PNL: Cota unică nu va fi modificată niciodată, atâta timp cât liberalii vor face parte din guvern

Întrebat la o emisiune TV dacă PNL este de acord cu impozitarea progresivă începând cu anul 2025, liberalul Florin Roman a fost categoric. 
 
“Noi am închis acest subiect în momentul în care am introdus în Legea bugetului de stat pe 2024 acel amendament pe care l-am depus în calitate de liberal şi prin care practic am blocat trei lucruri importante. Primul se referă la nicio taxă nouă în 2024, pentru că deja intrau în vigoare cele de la 1 ianuarie, stabilite de Guvernul Ciolacu la finele anului trecut. Doi: ne-am asigurat că nu va fi afectată nicio bază de impozitare. Deci nu se poate vorbi de o modificare a cotei unice şi cota unică nu va fi modificată niciodată, atâta timp cât liberalii vor face parte dintr-un guvern. Iar a treia chestiune pe care am reglementat-o la momentul respectiv a fost protecţia Pilonului doi de pensii”, a declarat Roman.  
 
Acesta a respins în acest fel orice posibilitate ca PNL să ia măcar în discuţie renunţarea la cota unică. Liberalii au insistat pe acest mod de impozitare în toate negocierile cu PSD, motivând cu avantajele nete ale cotei unice: colectarea mult mai bună la bugetul de stat începând cu anul 2005 de când PNL a introdus-o, simplificarea birocratică, creşterea clasei de mijloc din România şi atragerea investiţiilor străine.

Afla mai multe despreflorin romanpnlcota unica
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt