Filmul Trei kilometri până la capătul lumii, regizat de Emanuel Pârvu, propunerea României pentru Premiile Oscar 2025

Filmul Trei kilometri până la capătul lumii, regizat de Emanuel Pârvu, propunerea României pentru Premiile Oscar 2025

Filmul Trei kilometri până la capătul lumii, regizat de Emanuel Pârvu, este propunerea României pentru Premiile Oscar 2025, categoria “Cel mai bun lungmetraj internaţional”.

”Cel mai nou film scris şi regizat de Emanuel Pârvu, Trei kilometri până la capătul lumii (Three Kilometres to the End of the World), este propunerea României pentru Premiile Oscar 2025, categoria “Cel mai bun lungmetraj internaţional”. Filmul a fost ales de comisia de selecţie, alcătuită din profesionişti din industrie: Gabriela Albu – producător şi consultant, Ruxandra Ghiţescu – regizor, Andrei Tănăsescu – selecţioner de festival de film, Alexandru “Doru” Spătaru – scenarist şi director de imagine, Octav Chelaru – regizor”, anunţă luni CNC.

Trei kilometri până la capătul lumii a avut premiera în Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes unde a fost distins cu Queer Palm, ulterior a fost prezentat în selecţiile de la Karlovy Vary, Ierusalim – Premiul pentru cel mai bun regizor şi Sarajevo unde a fost distins cu Premiul Cineuropa şi Trofeul Festivalului pentru cel mai bun film. Premiera naţională a avut loc la Cluj, în cadrul TIFF, iar apoi la festivalul ANONIMUL.

În prezent filmul poate fi văzut în Bucureşti, în cadrul Retrospectivei ANONIMUL. Distribuires în cinematografele din România, prevăzută începând cu 11 octombrie este realizată de către Independenţa Film, iar de vânzările internaţionale se ocupă Goodfellas, anunţă news.ro.

Afla mai multe despreemanuel pîrvuoscarfilm
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt