FIFA, acuzată de datorii mari către jucători: peste trei milioane de euro neplătite

FIFA, acuzată de datorii mari către jucători: peste trei milioane de euro neplătite

FIFA se confruntă cu acuzaţii grave, fiind acuzată că nu a achitat ultima parte a plăţilor datorate jucătorilor europeni ale căror contracte nu au fost respectate de cluburile lor, potrivit unui raport al BBC. Deşi forul mondial a efectuat o parte din plăţi, suma finală, crucială pentru mulţi jucători, nu a fost virată la termenul stabilit.

Majoritatea jucătorilor afectaţi fie nu mai au contracte, fie s-au retras, iar sumele restante, provenite din Fondul FIFA pentru jucători, înfiinţat în 2020, sunt esenţiale pentru aceştia. Termenul de plată a acestor datorii era septembrie 2023.

Conform unui e-mail trimis de un sindicat naţional către FIFA, peste 30 de jucători au solicitat cu disperare deblocarea fondurilor, întrucât se confruntă cu dificultăţi financiare majore. În total, 420 de jucători trebuie să primească 3,09 milioane de lire sterline.

Această problemă se adaugă litigiului dintre FIFA şi sindicatul global al jucătorilor, FIFPro, cu privire la modificările calendarului internaţional al meciurilor. FIFPro, susţinută de Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti, critică intens suprasolicitarea jucătorilor de elită, ceea ce ar creşte riscul de accidentări. Un punct major de dispută este Cupa Mondială a Cluburilor, programată pentru vara viitoare în SUA, la care vor participa 32 de echipe.

Afla mai multe desprefifadatorii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt