Fetiţă de nici trei ani, suspectă de o boală rară

Fetiţă de nici trei ani, suspectă de o boală rară

Dramă într-o familie din judeţul Iaşi. Fetiţa de numai doi ani şi zece luni este suspectă de o boală neurologică extrem de rară, care o trimite periodic pe patul de spital. Medicii spun că în prezent nu există un tratament pentru această tulburare gravă. Copilei i s-au făcut mai multe teste genetice, iar acum părinţii aşteaptă rezultatele cu sufletul la gură, pentru a afla dacă suferă într-adevăr de această afecţiune.

La nici 3 ani, Anastasia este suspectă de sindromul Leigh, o tulburare neurologică gravă care afectează dezvoltarea mobilităţii, a posturii şi a capacităţilor mentale la copii. Drama familiei Calancea din satul Bohotin a început în luna mai, iar de atunci starea fetiţei se înrăutăţeşte.

Pentru a se afla dacă Anastasia chiar suferă de această boală gravă, analizele genetice au fost trimise tocmai în Finlanda. Până vin rezultatele, copila este internată la Spitalul de Copii din Iaşi, alături de mama ei.
Familia Anastasiei nu are o situaţie financiară deloc bună. Mama fetei, bolnavă şi ea, nu poate muncii, iar venitul lunar al familiei este undeva la doar 900 de lei. Tatăl este cel care bate la toate porţile pentru a mai strânge un ban în plus. Cei care vor să ajute familia Anastasiei o pot face prin donaţii în contul afişat.
Medicii de la Spitalul de copii din Iaşi spun că acest caz este al doilea din ţară. Primul a fost tot la Iaşi, anul trecut, când un copil de numai câteva luni a murit la puţin timp după ce a fost diagnosticat.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt