Festivalul „Les Films de Cannes a Bucarest” debutează în Capitală / Detalii despre programul proiecţiilor de filme premiate la Cannes şi Berlin

Festivalul „Les Films de Cannes a Bucarest” debutează în Capitală / Detalii despre programul proiecţiilor de filme premiate la Cannes şi Berlin

Festivalul „Les Films de Cannes a Bucarest” va avea loc pentru prima dată între 25 şi 31 octombrie în cinci dintre sectoarele Capitalei, aducând proiecţii speciale cu o selecţie de filme premiate la Cannes şi Berlin, anunţă organizatorii într-un comunicat transmis prin Agerpres.

„Les Films de Cannes a Bucarest în Cartier” nu este doar un eveniment cinematografic, ci şi o oportunitate de a explora teme profunde prin intermediul filmelor de autor premiate internaţional. Filmele vor deschide uşi către noi perspective, iar după proiecţii vor avea loc ateliere interactive susţinute de specialişti în psihologie, artă şi cultură, continuând astfel discuţiile începute pe ecran.

Proiecţiile vor avea loc în sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 şi vor oferi spectatorilor ocazia de a explora legătura dintre cinema şi introspecţia personală. Printre filmele care vor rula se numără „All We Imagine as Light”, câştigător al Grand Prix la Cannes 2024, şi „Dahomey”, câştigător al Ursului de Aur 2024.

Programul începe pe 25 octombrie, la ora 14:00, la sala Cinema UNATC din Sectorul 2, cu documentarul „Averroes & Rosa Parks” de Nicolas Philibert, din selecţia Berlinale Special 2024. După proiecţie, un atelier moderat de psihologul Cosmina Ciobanu va explora tema reintegrării persoanelor cu afecţiuni psihice în societate.

Pe 27 octombrie, la Centrul Naţional al Dansului din Sectorul 4, va fi prezentat „Dahomey”, urmat de un atelier susţinut de Maria Munteanu, expert în istoria artei. Filmul va fi proiectat şi la Kultur21 din Sectorul 5, pe 29 octombrie.

În Sectorul 6, pe 31 octombrie, Teatrul Masca va găzdui proiecţia „All We Imagine As Light”, urmată de un atelier condus de indologul Hilda-Hedvig Varga.

Intrarea la proiecţii este gratuită, pe baza unui bilet cu valoare zero disponibil pe Eventbook.ro, iar biletele pentru proiecţiile din Sectorul 3 la Cineplexx Titan pot fi achiziţionate de pe www.cineplexx.ro.

Afla mai multe desprefilmcapitalafestival
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt