Festivalul de film de la Veneţia începe miercuri. Organizare specială pentru ca Angelina Jolie şi Brad Pitt să nu se întâlnească

Festivalul de film de la Veneţia începe miercuri. Organizare specială pentru ca Angelina Jolie şi Brad Pitt să nu se întâlnească

Miercuri incepe Festivalul de film de la Veneţia. După ce ediţia de anul trecut a fost marcată de greva actorilor de la Hollywood, festivalul revine în forţă anul acesta cu o distribuţie de cinci stele aşteptată pe covorul roşu. Ajuns la cea de-a 81-a ediţie, Mostra de la Veneţia se deschide miercuri cu revenirea uimitoare a lui Michael Keaton în rolul încruntat al lui Beetlejuice în cel mai recent film al lui Tim Burton, prezentat în afara competiţiei.

Angelina Jolie şi Brad Pitt îşi vor face apariţia în zile diferite la Festivalul de film de la Veneţia. Organizatorii s-au dat peste cap astfel încât cele două staturi să nu dea nas în nas prin palatul Lido la ediţia cu numărul 81. Altminteri, organizatorii promit o densitate fără precedent de vedete pe covorul roşu. Nicole Kidman, Lady Gaga, George Clooney, Daniel Craig, Julianne Moore şi Tilda Swinton sunt doar câteva nume.

În ajunul deschiderii festivalului, actriţa italiană Sveva Alviti, care va fi amfitrioana ceremoniei, a pozat cu picioarele în apele înspumate ale mării.

Angelina Jolie şi Brad Pitt îşi vor face apariţia în zile diferite la Festivalul de film de la Veneţia

Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului: „Toate marile talente din cinematografie erau nerăbdătoare să se întoarcă la Veneţia, după greva de la Hollywood, de anul trecut. Prin urmare, anul acesta, avem o listă de invitaţi plină de vedete. Va fi cel mai aglomerat covor roşu din ultimii ani.”

Angelina Jolie îşi va promova la Veneţia cel mai nou proiect - „Maria”, în care va juca rolul legendarei Maria Callas. Pelicula, regizată de Pablo Larrain, face parte din competiţia pentru Leul de aur.

La câteva zile distanţă, va străbate covorul roşu şi fostul ei soţ, Brad Pitt, care îşi va promova comedia de actiune „Wolfs”, în care împarte afişul cu George Clooney. Este povestea a doi indivizi specializaţi în muşamalizări dupa crime, siliţi să colaboreze la un caz nou.

Organizatorii au făcut aranjamente speciale pentru ca cei doi foşti parteneri de viaţă, care încă îşi dispută în justiţie custodii şi proprietăţi, să nu rişte să dea nas în nas în Lido.

 

Alberto Barbera, artistic director? „Am fost atenţi ca să evităm riscul ca ei să se intersecteze la Veneţia. Prin urmare, Angelina va fi prezentă joi şi va pleca vineri dimineaţă. Iar Brad Pitt va veni vineri noapte sau sâmbătă dimineaţă pentru a participa la proiecţia care va avea loc duminică. Prin urmare, nu e nicio şansă ca cei doi să se întâlnească aici.”

În competiţie, cu şanse reale de triumf, va fi proiectat şi "Joker: Folie à Deux", noul film al regizorului Todd Philips, despre faimosul personaj de benzi desenate. În urmă cu cinci ani, prima peliculă din serie - "Joker" - a câştigat marele premiu la Festival.

Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului: „Aş fi surprins dacă „Joker: Folie à Deux” nu va fi selectat, la rândul lui, pentru o nominalizare la Oscar. Acelaşi lucru e valabil şi pentru „Queer”, pelicula Luca Guadagnino, întrucât partitura lui Daniel Craig este extraordinară.”

În secţiunea Orizzonti, dedicată celor mai noi tendinţe estetice va fi prezentat, duminică, filmul „Anul Nou care n-a fost”, o coproducţie româno-sârbă, regizată de Bogdan Mureşanu.

(Elena Andrei)

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt