Fără salvare, după viituri

Fără salvare, după viituri

Ploile din ultimele zile au lăsat în urma lor prăpăd. Sute de gospodării au fost inundate şi zeci de familii au trăit
adevărate drame, după ce viiturile le-au luat casele. În Prahova, doi soţi au scăpat ca prin minune de şuvoaiele care le-au distrus, agoniseala de-o viaţă. Au fost clipe grele şi în Vrancea, unde o familie cu 3 copii a fugit în miezul nopţii din calea apelor, iar când s-a întors nu a mai găsit nimic.

În localitatea prahoveană Gura Vadului, doi bătrâni trecuţi de 90 de ani s-au ales cu casa inundată şi tot ce era în ea, distrus, după ce viitura a lovit în plin. Fiul acestora, care stă la Mizil, s-a urcat în maşină cum a auzit de nenorocire şi s-a dus să-şi scoată părinţii din casă.

Localnicii spun că viitura i-ar fi lovit mult mai tare dacă nu era casa celor doi bătrâni, care practic a fost ca un paravan în faţa furiei dezlănţuite a apelor.

După ce apele s-au retras, proprietarii casei au început să calculeze pagubele. Iar acestea sunt foarte mari. Viitura a distrus cam tot ce au agonisit o viaţă întreagă.

Dramă şi în Vrancea, în satul Mirceştii Noi. Râul Putna a năvălit peste cei cinci membrii ai unei familii la ora două
dimineaţa.

Au fugit cu ce aveau pe ei si când s-au intors, dupa ce a mai stat ploaia, nu mai aveau nimic. Apa luase tot. Iar ce nu a luat, a stricat. Au salvat un singur pat, iar un vecin le-a dat un recamier, sa aiba pe ce dormi. Dar in casa nu se poate sta. Dorm pe la vecini. Singura soluţie pentru revenirea la o viaţă normală este dărâmarea casei şi înălţarea terenului pentru a nu mai avea probleme cu inundaţiile. Nu au, însă, cu ce să facă toate astea pentru că trăiesc din alocaţiile copiilor şi din ce câştigă părinţii, care lucrează cu ziua prin comună.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt