Fără plaje private în Grecia. Amenzi de zeci de mii de euro

Fără plaje private în Grecia. Amenzi de zeci de mii de euro

În încercarea de a respecta principiul accesului liber la plaje, autorităţile greceşti au implementat reglementări stricte, avertizând cu amenzi mari pentru cei care încalcă legea. Măsura vine după ce parlamentul a adoptat o lege care asigură accesul liber la zonele de coastă, subliniind că în Grecia nu există plaje private.

Autorităţile locale au luat măsuri proactive pentru a monitoriza accesul la plaje, angajând drone şi echipe la sol pentru a identifica şi înlătura obstacolele care împiedică trecerea liberă. Adesea, aceste obstacole sunt ridicate de proprietarii de unităţi de coastă şi de persoane private cu vile pe litoral în încercarea de a restricţiona accesul publicului, conform G4Media.ro.

În conformitate cu noile reglementări, unităţilor le este interzis să amplaseze umbrele şi şezlonguri la mai puţin de patru metri de linia ţărmului. De asemenea, trebuie menţinut un spaţiu suficient între mese pentru a asigura accesul liber la plajă. Autorităţile iau măsuri drastice împotriva împrejmuirilor temporare sau permanente, inclusiv garduri, bariere şi chiar maşini parcate care împiedică accesul la plajă.

Contravenienţii riscă amenzi de până la 60.000 de euro, ceea ce îi determină pe proprietarii de restaurante să fie prudenţi. Municipalitatea din Leipsoi a adoptat o poziţie fermă în această privinţă, interzicând toate umbrelele plătite pe mica insulă. Măsura a stârnit un interes semnificativ din partea turiştilor care caută plaje neatinse şi acces liber la mare.
 

Afla mai multe despregreciaparlamentlege
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt