Explozii puternice în centrul Kievului

Explozii puternice în centrul Kievului

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţa, o operaţiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunţul său, mai multe explozii au început să se audă în oraşele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa. Operaţiunea militară a Rusiei este una complexă şi este în plină desfăşurare. Trupele Federaţiei Ruse atacă din nord, sud şi est şi se îndreaptă inclusiv spre capitala Kiev. Forţele ucrainene luptă pe mai multe fronturi, însă au pierdut controlul mai multor baze şi aeroporturi militare şi a zonei Cernobîl. Occidentul a anunţat noi sancţiuni dure pentru Rusia, condamnând atacul asupra Ucrainei.

Explozii puternice au răsunat în zorii zilei de vineri în centrul Kievului.

Într-o postare pe contul de Facebook, forţele terestre ucrainene au precizat că Kievul este vizat de "tiruri de rachetă", precizând că au distrus în zbor două din aceste rachete.

Un avion militar rusesc s-ar fi prăbuşit în centrul Kievului, informează BBC. Informaţiile nu au putut fi încă confirmate oficial. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că cel puţin trei persoane au fost rănite, dintre care una grav, după ce o clădire a fost lovită de o rachetă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt