Explozie în Marea Neagră. Militari români, în pericol de moarte

Explozie în Marea Neagră. Militari români, în pericol de moarte

78 de militari români au fost la un pas de moarte, după ce o mină a explodat chiar lângă nava în care se aflau. Dragorul maritim 29 al Forţelor Navale Române a fost trimis să distrugă mina, care plutea în Marea Neagră. Din cauza furtunii şi a valurilor înalte, nava a fost lovită de mina marină, care a explodat. Nava militară a suferit avarii, dar toţi militarii sunt teferi.

Dragorul maritim 29 a ajuns aseara, în jurul orei 18 la 45 km în largul mării faţă de Constanta, în zona in care fusese descoperită mina de război, de catre un remorcher civil. Ar fi trebuit să lase o barcă la apa cu scafandri militari specializaţi care sa distrugp mina, însă a început furtuna şi barca n-a mai putut fi coborâtă.

S-a lasat si intunericul, iar mina a dispărut din vederea echipajului. La un moment dat, mina s-a lovit de navă si s-a produs deflagraţia. Militarii care se aflau pe nava şi-au văzut moartea cu ochii. Explozia s-a produs în partea din spate a navei, în zona cârmei şi a făcut o gaură în corpul navei.

Marina Militară a trimis un remorcher care să aduca dragorul în Portul Militar Constanta. Va fi inspectat de specialişti şi apoi va merge în şantierul naval pentru reparaţii. Mina de război care a explodat la impactul cu dragorul maritim este a treia care ajunge în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române. Celelalte două au fost distruse de scafandrii militari români specializaţi în neutralizarea dispozitivelor explozive.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt