Explozie de proporţii la Combinatul Azomureş

Explozie de proporţii la Combinatul Azomureş

O explozie urmată de un incendiu puternic a avut loc noaptea trecută la combinatul Azomureş. Deflagraţia a fost atât de puternică încât s-a auzit în tot municipiul Târgu Mureş, dar şi în localităţile din apropiere. Mai multe echipaje de intervenţie au ajuns imediat la faţa locului, iar un mesaj RO-Alert i-a informat pe locuitorii din zonă că „situaţia este sub control”. Un angajat care se afla în combinat a fost rănit, dar acum se află în afara oricărui pericol. Vorbim despre a treia explozie care are loc în ţara noastră în ultima săptămână.

Puţin după ora 1 noaptea s-a dat alarma în municipiul Târgu Mureş. Explozia a fost atât de puternică încât s-a auzit de la zeci de kilometri depărtare. O cameră de supraveghere a surprins momentul deflagraţiei.

18 autospeciale ISU, mai multe ambluanţe, dar şi echipaje de poliţişti şi jandarmi au ajuns de urgenţă la faţa locului. A fost o mobilizare contra cronometru a autorităţilor.

Un angajat al combinatului care se ocupa cu operarea instalaţiei de gaz a fost rănit în urma exploziei. Ca prin
minune, însă, bărbatul în vârstă de 54 de ani a scăpat doar cu o fractură de braţ.

În urma cercetărilor, autorităţile au stabilit faptul că deflagraţia a fost provocată de o fisură a unei conducte de
gaze.

Autorităţile au deschis deja o anchetă internă. Este a treia explozie, în mai puţin de o săptămână, care are loc în ţară. Incidentul a avut loc la doar câteva zile după explozia de la Rafinăria Petromidia, dar şi după explozia produsă la o fabrică pentru materiale de construcţii din Constanţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt