Expert: Erdogan şi-a asigurat deja majoritatea în Parlament şi cred că va avea încă un mandat în fruntea Turciei

Expert: Erdogan şi-a asigurat deja majoritatea în Parlament şi cred că va avea încă un mandat în fruntea Turciei

Actualul preşedinte Turc, Recep Tayyp Erdogan, are cea mai mare şansă să câştige alegerile prezidenţiale în turul al doilea, a declarat la Prima News istoricul Ionuţ Cojocaru, expert în probleme otomane şi turce.

„Erdogan şi-a asigurat majoritatea în Parlament şi cred că va avea încă un mandat în fruntea Turciei. Unul dintre secretele lui Erdogan este că a ştiut cum să facă să nu aibă o opoziţie puternică. Kemal Ataturk a fost cel care a schimbat alfabetul, legislaţia turcă a fost apropiată de cea europeană, s-a renunţat la îmbrăcămintea tradiţională. Şi Erdogan a schimbat Turcia, a dus-o unde îşi dorea o parte importantă a populaţiei, mai tradiţionalistă”, a spus expertul.

El a explicat că opoziţia a folosit consilieri occidentali pentru aceste alegeri, dar care nu au putut să acel plus de valoare care era aşteptat.

„Erdogan vine cu ideea că Turcia trebuie să revină în locul în care era Imperiul Otoman. Erdogan este cel care merge pe ideea tradiţionalistă, islamul şi democraţia nu sunt compatibile, occidentalii nu pot impune cultura lor politică acolo. Cât despre relaţia istorică cu Rusia, nu cred că este o prietenie reală între Putin şi Erdogan, fiecare are interesul lui”, a adăugat Cojocaru.

Afla mai multe desprealegerierdoganturcia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt