Exerciţiu de mobilizare în Brăila şi Galaţi. Rezerviştii vor fi chemaţi la unităţile militare

Exerciţiu de mobilizare în Brăila şi Galaţi. Rezerviştii vor fi chemaţi la unităţile militare

Mii de brăileni şi gălăţeni vor primi ordine de chemare, prin intermediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în vederea efectuării unor activităţi specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare. Autorităţile subliniază că exerciţiul de mobilizare nu are nicio legătură cu războiul care se desfăşoară aproape de graniţa României

Ultimul exerciţiu de acest gen s-a derulat în Brăila în 2015, iar următorul trebuia să aibă loc în 2020, însă a fost reprogramat din cauza pandemiei.

Autorităţile subliniază că nu este niciun motiv de îngrijorare, acţiunea neavând o legătură directă cu situaţia geopolitică actuală şi cu războiul care se desfăşoară la graniţele ţării.

”Exerciţiile de acest tip se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora”, confirmă Prefectura Brăilei.

Ordinele de chemare vor fi distribuite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean începând de astăzi, 8 aprilie, de la ora 14.00. Pe timpul exerciţiului, o parte dintre rezerviştii cu domiciliul în judeţul Brăila, cuprinşi în planurile de mobilizare, vor fi chemaţi la unităţi militare în vederea efectuării unor activităţi specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, se vor executa activităţi specifice de verificare a autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice şi operatorilor economici din judeţul Brăila cu sarcini pe linia pregătirii economiei şi teritoriului pentru apărare. Este vorba de operatori economici ce deţin maşini şi utilaje care ar putea fi puse la dispoziţia Armatei în situaţii de urgenţă.

În programul rezerviştilor este planificată şi o secvenţă de antrenament în poligonul de tragere Smârdan, judeţul Galaţi, care va avea loc miercuri, 10 aprilie.

 

Afla mai multe desprearmatăînrolarepregătire
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt