Examen de foc pentru viitorii medici

Examen de foc pentru viitorii medici

A fost zi de foc pentru adolescenţii care au dat examenul la Facultatea de Medicină. Cu emoţii şi speranţă au păşit în sală. Afară părinţii au stat cu sufletul la gură. După două ore şi jumătate tinerii au ieşit la fel de emoţionaţi. Unii cu zâmbetul pe buze, alţii cu lacrimi pe obraz. Concurenţa e mare la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti. Sunt 3,7 candidaţi pe un loc la stomatologie şi 3,5 la medicină. Au intrat doar cei care au învăţat cu adevărat. 

Alina a ieşit victorioasă din sala de examen. A luat 96 de puncte din 100. A învăţat mult, dar efortul a meritat. În ultimii doi ani, elevii care îşi doresc să fie medici au învăţat pe brânci ca să-şi îndeplinească visul. Copiii au avut emoţii mari şi înainte şi după examen. 

În timp ce viitori studenţi dădeau examenul vieţii lor, părinţii aşteaptau veşti afară. La Univeristatea de Medicina şi Farmacie din Bucureşti concurenţa a fost mare şi în acest an. 
Doar studenţii cu note mari vor intra la buget unde sunt 735 de locuri la medicină generală . Cei care au obţinut un punctaj mai mic vor intra la taxă acolo unde sunt disponibile 250 de locuri. Taxa este de 15 mii de lei pe an.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt