Evgheni Prigojin, şeful Wagner, a murit! Avionul în care se afla s-a prăbuşit lângă Moscova

Evgheni Prigojin, şeful Wagner, a murit! Avionul în care se afla s-a prăbuşit lângă Moscova

Evgheni Prigojin a murit într-un accident aviatic! Şeful grupării paramilitare Wagner era la bordul unui avion care s-a prăbuşit în regiunea rusă Tver, la nord de Moscova.

Alţi nouă oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi mâna dreaptă a lui Prigojin, Dmitri Utkin, a anunţat Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia Rosaviatsia, citată de agenţia TASS.

Cauza prăbuşirii nu a fost anunţată, însă mai multe canale de Telegram ale blogerrilor militari ruşi susţin că aeronava în care se afla Prigojin ar fi fost doborâtă de sistemele antiaeriene ale armatei ruse după ce au văzut urme de gloanţe în resturile avionului prăbuşit.

Trupurile tuturor celor zece persoane care era la bordul avionului prăbuşit au fost recuperate, iar operaţiunea de căutare a fost finalizată, a anunţat agenţia de presă Interfax, citată de BBC.

Un canal de Telegram asociat cu Wagner a anunţat că Prigojin a murit, informaţie confirmată de autoritatea aviatică rusă. ,,Dar chiar şi în Iad, el va fi cel mai bun!”.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că ,,în Rusia nu se întâmplă multe lucruri fără ca Vladimir Putin să nu fie în spatele acestora".

Svetlana Tihanovskaia, lidera din exil a opoziţiei din Belarus, a scris pe contul său de pe reţeau X: ,,Criminalul Prigojin nu va fi regretat de nimeni în Belarus. A fost un criminal şi trebuie amintit ca atare. Moartea lui ar putea alunga grupul Wagner din Belarus".

În urmă cu exact două luni, mercenarii Wagner au organizat o rebeliune împotriva liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt