Eurostat: Economia României, evoluţie uşor peste media europeană în primele trei luni ale acestui an

Eurostat: Economia României, evoluţie uşor peste media europeană în primele trei luni ale acestui an

Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro şi Uniunii Europene a înregistrat un avans de 0,3%, în primul trimestru din 2024, comparativ cu trimestrul patru din 2023, arată datele publicate, vineri, de Eurostat şi preluate de TVR Info.

Conform datelor revizuite, PIB-ul ajustat sezonier a crescut în majoritatea statelor membre UE, singurele scăderi fiind înregistrate în Danemarca (minus 1,8%), Estonia (minus 0,5%) şi Ţările de Jos (minus 0,1%).

Statele membre cu cel mai puternic avans al Produsului Intern Brut în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu trimestrul anterior, au fost: Malta (1,3%), Cipru (1,2%) şi Croaţia (1%). Economia României a înregistrat o evoluţie uşor peste media europeană, cu un avans a PIB-ului de 0,4% în primele trei luni ale anului, după o contracţie de 0,6% în ultimele trei luni ale anului trecut.

Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,5% în UE în primele trei luni ale acestui an. Şi în acest caz, statele membre cu cel mai puternic avans al PIB-ului au fost Malta (4,6%), Croaţia (3,9%) şi Cipru (3,4%). În cazul României, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere de 1,8% în ritm anual în primele trei luni ale anului, după un avans de 1,1% în ultimele trei luni ale anului trecut.

Afla mai multe despreeurostateconomie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt