Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului European

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului European

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă a fost ales astăzi, marţi, vicepreşedinte al Parlamentului European, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg. Votat săptămâna trecută drept candidatul Grupului Verzilor pentru rolul de Vicepreşedinte al Parlamentului, Ştefănuţă a fost ales astăzi cu 347 voturi.

”Este o onoare pentru mine să devin astăzi Vicepreşedinte al Parlamentului European, dar şi o mare responsabilitate. Îmi propun să aduc Parlamentul mai aproape de oameni, în special de tineri. Criza socială, inegalitatea, discriminarea, îi fac pe tineri să fie îngrijoraţi de viitor. Noi, întregul birou al Parlamentului, avem datoria să le arătăm că democraţia europeană funcţionează, că drepturile lor sunt respectate şi că vocea lor este ascultată”, declară Nicu Ştefănuţă, citat de news.ro.

Împreună cu preşedintele Parlamentului European, vicepreşedinţii şi chestorii alcătuiesc Biroul, care ia decizii în materie de organizare internă a instituţiei.

În timp ce preşedintele supraveghează munca Parlamentului, pe care îl reprezintă în toate aspectele juridice, precum şi în relaţiile externe, acesta poate delega anumite atribuţii către vicepreşedinţi. Vicepreşedinţii (14 la număr) îl pot înlocui şi în prezidarea sesiunilor plenare. Preşedintele şi  vicepreşedinţii Parlamentului European au un mandat de doi ani şi jumătate, precizează comunicatul. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt