Europa, sub ape! Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Marea Britanie, Franţa şi Spania

Europa, sub ape! Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Marea Britanie, Franţa şi Spania

Inundaţiile fac din nou ravagii în Europa. În centrul şi sudul Marii Britanii a plouat într-o zi cât pentru două luni. Ploile torenţiale au făcut prăpăd şi în Franţa, unde meteorologii au emis cod galben de ploi în 34 de localităţi. Nici Spania nu a scăpat de vremea rea. Peste 90 de litri de apă pe metru pătrat s-au strâns în oraşul spaniol Navarra. În timp ce Europa e sub ape, Africa de Sud e paralizată de ninsori abundente. Iar în Argentina zăpada e până la genunchi.

Străzile Londrei au fost acoperite de ape după o furtună puternică, care a adus precipitaţii-record. În unele zone, semnele de circulaţie şi maşinile abia puteau fi zărite. Mulţi şoferi s-au trezit captivi în mijlocul şuvoaielor. Ploile au făcut prăpăd şi în sudul Marii Britanii. Oamenii din Staffordshire s-au trezit cu apa în case.

Iar veştile nu sunt bune. 80 de alerte de inundaţii rămân în vigoare pentru cel puţin şapte regiuni din Regatul Unit. Scene similare s-au derulat şi în Franţa. Şuvoaiele puternice s-au revărsat pe străzile din Cannes, în timp ce maşinile au fost luate de ape.

De asemenea, în alte locuri de pe riviera franceză, la Antibe, de exemplu, s-au produs inundaţii rapide.

Nici Spania nu a fost ferită de vremea rea. În oraşul Navarra s-au strâns este 90 de litri de apă pe metru pătrat, în doar două ore. Furtuna a adus necazuri şi în Palma de Mallorca.

În timp ce Europa e sub ape, Africa de Sud e paralizată de ninsori abundente. Imaginile apărute în online arată sute de şoferi blocaţi în mijlocul nămeţilor de pe autostrăzi. Serviciile de urgenţă au lucrat la foc continuu ca să îi salveze, însă au fost cazuri în care echipajele de intervenţie au ajuns după 16 ore. Mai mult, o femeie a murit după ce a stat toată noaptea într-un microbuz blocat în zăpadă.

Înconjurul internetului fac şi imaginile cu animalele sălbătice din Africa de Sud, bulversate de ninsoare. Urgia albă a lovit şi Argentina. În staţiunea de schi Caviahue străzile au fost complet acoperite de un strat gros de omăt.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt