Europa se topeşte sub valul de căldură. Grecia a decis să închidă Acropola din Atena

Europa se topeşte sub valul de căldură. Grecia a decis să închidă Acropola din Atena

Canicula a cuprins România, dar şi restul Europei se topeşte sub valul de căldură. Grecia a decis să închidă Acropola din Atena, în cele mai călduroase ore ale zilei. Se întâmplă în timp ce temperaturile trec de 40 de grade Celsius. În Italia, 12 oraşe au intrat sub cod roşu de căldură.

Monumentul emblematic Acropola se închide între orele 12 şi 17 din cauza unui nou val de caniculă. Meteorologii greci anunţă că temperaturile vor urca la peste 43 de grade în următoarele zile. Centrul şi sudul ţării vor fierbe sub coduri roşii.

Grecia a înregistrat miercuri temperaturi de peste 40 de grade Celsius în mai multe regiuni pentru a zecea zi consecutiv.

„Acest lucru este anormal pentru toată lumea, nu? Ce au spus ei, că până la sfârşitul acestor 50 de ani nu vom mai putea ţine pasul cu schimbările climatice, nu? Aşa că da, cu siguranţă ar trebui să fim îngrijoraţi, se simte deja asta.”, spune o turistă din Canada. 

Sunt zile de foc şi în Italia, o ţară vizitată des de turiştii români în lunile de vară. Ministerul Sănătăţii a plasat 12 oraşe sub avertizare de cod roşu de căldură, printre care Trieste, Roma şi Sicilia.

MARCELLO PETITTA, climatolog în Roma: „În ultimii ani, am observat prezenţa tot mai mare a unui anticiclon african care vine din Africa de Nord şi nu din Oceanul Atlantic. Acest anticiclon afectează mai ales partea de sud a Italiei, cu temperaturi mult mai ridicate şi aer mult mai uscat decât anticiclonul Azore.”

Institul Internaţional pentru climă suţine că temperaturile vor rămâne mult peste medie pe tot parcursul lunii iulie, mai ales în sudul şi estul Europei.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt