Europa se confruntă cu un nou val de căldură extremă. Ce ţări sunt sub cod roşu de caniculă?

Europa se confruntă cu un nou val de căldură extremă. Ce ţări sunt sub cod roşu de caniculă?

Europa se confruntă cu un nou val de căldură extremă în această  vară. Destinaţiile de vacanţă adorate de români s-au transformat în cuptoare. Alerte de caniculă au fost emise în mai multe ţări, printer care Italia, Croaţia şi Muntenegru. În timp ce în Ungaria a fost doborât recordul de temperatură. Ţara vecină a înregistrat peste 40 de grade Celsius.

În Muntenegru temperaturile au urcat până la 41 de grade Celsius. Sute de oameni au mers la plajă în oraşul Sutomore să se răcorească în apa Mării Adriatice. Meteorologii au emis avertismente de caniculă pentru întreaga zonă balcanică.

Şi în Italia este foarte cald. Ministerul Sănătăţii a pus 22 de oraşe sub cod roşu de caniculă. În Milano, voluntarii au distribuit sticle cu apă şi pepene proaspăt persoanelor fără adăpost, în timp ce marile oraşe se luptă să facă faţă temperaturilor extreme de vară de 40 de grade Celsius.

Cald este şi în oraşul Mostar din sudul Bosniei şi Herţegovina, unde temperaturile au atins tot 40 de grade Celsius. Meteorologii au emis alertă de caniculă pentru întreaga ţară.

Alerte de caniculă au fost emise şi în Croaţia. Meteorologii au emis cod roşu de caniculă pentru întreaga zonă de coastă. În acelaşi timp, în Ungaria a fost doborât recordul de temperatură. Ţara vecină a înregistrat miercuri 40,7 grade, cu aproximativ zece mai mult decât media perioadei.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt