Emil Boc anunţă că au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Floreşti

Emil Boc anunţă că au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Floreşti

Primarul Clujului Emil Boc anunţă că vineri au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Floreşti, care ar urmă să se încheie la finalul anului viitor.

”Astăzi, 24 mai, au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Floreşti”, anunţă primarul Clujului într-o postare pe Facebook.

El precizează că acest tronson al Centurii metropolitane are mai multe avantaje pentru clujeni, printre care şi acela că, prin lărgirea drumului de la 4 la 6 benzi, va fi creată banda dedicată pentru transportul în comun pe toată ruta Floreşti - Cluj -Napoca, inclusiv în Cluj-Napoca;

De asemenea, asigură accesul la Spitalul Regional de Urgenţă, unde lucrările de construcţie au început.

”Se construieşte un pasaj suprateran de 58 de metri şi o giraţie pentru a asigura accesul la spitalul regional”, precizează edilul.

Tronsonul cuprinde piste pentru biciclete pentru a continua dezvoltarea culoarului de mobilitate.

Termenul de încheiere a lucrărilor pentru acest tronson este finalul anului viitor.

”În concluzie, acest tronson al centurii metropolitane a Clujului va contribui decisiv la decongestionarea traficului prin instituirea benzilor suplimentare pentru transportul în comun. Cele 38 de autobuze care circulă azi pe ruta Floreşti - Cluj nu vor mai fi în traficul general, ci vor avea bandă dedicată de transport în comun. De asemenea, această bandă dedicată va permite accesul rapid al Ambulanţei/Salvării la Spitalul Regional de Urgenţă”, subliniază Emil Boc.
 

Afla mai multe desprebiclucraricentura
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt