Elon Musk îşi retrage procesul împotriva OpenAI

Elon Musk îşi retrage procesul împotriva OpenAI

Antreprenorul miliardar Elon Musk a decis să renunţe la procesul în care îi acuza pe OpenAI, producătorul ChatGPT, şi pe directorul său general Sam Altman că au abandonat misiunea iniţială a startup-ului de a dezvolta inteligenţa artificială în beneficiul umanităţii şi nu pentru profit, potrivit Reuters, preluat de News.ro.

Avocaţii lui Musk au cerut instanţei din statul California să respingă procesul, intentat iniţial în februarie, fără a oferi un motiv pentru acest demers, potrivit unui document depus la Curtea Superioară din San Francisco.

Un judecător al Curţii Superioare de acolo era pregătit să audieze cererea OpenAI de respingere a procesului în cadrul unei audieri programate pentru miercuri.

OpenAI şi un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Musk şi-a respins cauza fără prejudicii, ceea ce înseamnă că ar putea să o depună din nou la un alt moment dat.

Procesul a marcat punctul culminant al opoziţiei de lungă durată a lui Musk faţă de OpenAI, un startup pe care l-a cofondat şi care a devenit de atunci imaginea inteligenţei artificiale generative prin finanţarea de miliarde de dolari din partea Microsoft.

Musk a fondat în iulie anul trecut propriul său startup de inteligenţă artificială, xAI, care a strâns 6 miliarde de dolari în luna mai, în cadrul unei finanţări de serie B, ajungând la o evaluare post-muncă de 24 de miliarde de dolari.

Afla mai multe despreelon muskopenai
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt