Elon Musk ironizează Microsoft, în două mesaje, după problema tehnică majoră de astăzi

Elon Musk ironizează Microsoft, în două mesaje, după problema tehnică majoră de astăzi

Miliardarul sud-african Elon Musk a ironizat Microsoft după ce gigantul tech american a întâmpinat probleme tehnice care au afectat aeroporturi şi companii aeriene din întreaga lume, inclusiv România, relatează Profit.ro.

Elon Musk a părut amuzat de situaţie, redistribuind pe contul său de „X”, reţeaua de socializare pe care o deţine din octombrie 2022, o memă care sugerează că toate celelalte servicii nu funcţionează, în timp ce platforma sa este în continuare „online”.

Într-o postare separată făcută ulterior, el a redistribuit un mesaj al său din octombrie 2021 în care scria că Macrohard este peste Microsoft. Macrohard este o companie fictivă, sugestia fiind că gigantul tech fondat de Bill Gates este mai slab şi decât o firmă inexistentă.

Microsoft întâmpinase atunci anumite probleme cu serviciul său Dynamics 365 Business Central, un instrument destinat cu precădere afacerilor mici şi mijlocii.

Musk nu este un fan al Microsoft

Deşi Musk este cunoscut pentru umorul său caustic, postările sale de acum ar putea avea legătură şi cu o aversiune personală faţă de Microsoft. Compania fondată de Bill Gates este principalul finanţator al OpenAI, startupul tech care a creat ChatGPT şi o serie de alte instrumente bazate pe inteligenţa artificială (A.I.).

Microsoft a implementat deja mai multe instrumente dezvoltate de OpenAI în produse şi servicii ale sale.

Musk este unul dintre cei mai vocali critici ai OpenAI, companie pe care a cofondat-o şi din care s-a retras apoi. În luna iulie a anului trecut el a anunţat că a fondat o nouă companie rivală în domeniul A.I.

Cu două luni înainte, compania sa Twitter (redenumită între timp „X”) a trimis către Microsoft o scrisoare în care o acuza că a folosit în mod neautorizat seturi de date ale utilizatorilor reţelei de socializare pentru a „antrena” în mod ilegal tehnologiile de AI.

Anul acesta Musk a criticat Microsoft şi din cauza produsului său fanion, sistemul de operare Windows, fiind nemulţumit de faptul că gigantul tech a făcut mai dificilă instalarea software-ului fără logarea sau crearea unui cont pe site-ul Microsoft.

Afla mai multe despreelon muskmicrosoft
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt