Elena Lasconi: PNL-ul lui Iohannis şi Ciucă are de ales - poporul sau PSD. Îl solicităm lui Nicolae Ciucă să semneze moţiunea de cenzură iniţiată de USR

Elena Lasconi: PNL-ul lui Iohannis şi Ciucă are de ales - poporul sau PSD. Îl solicităm lui  Nicolae Ciucă să semneze moţiunea de cenzură iniţiată de USR

Preşedinta USR, Elena Lasconi, solicită preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, dar şi celorlalte forţe cu adevărat democratice din Parlament să semneze moţiunea de cenzură împotriva guvernului incompetent şi corupt condus de Marcel Ciolacu, astfel încât să fie oferită românilor o guvernare predictibilă, democratică, în folosul lor şi al ţării.

„România se află într-un moment de răscruce şi am un mesaj special pentru foştii noştri parteneri de la PNL: aveţi ocazia în următoarele ore să arătaţi întregii ţări pe cine serviţi. Veniţi alături de noi şi arătaţi că serviţi interesele românilor sau rămâneţi la guvernare şi arătaţi că serviţi interesele lui Marcel Ciolacu şi ale găştii pesediste care distruge România. PNL a făcut multe lucruri bune în istoria României. Acum 100 de ani. Dar nu mai puteţi veni astăzi, în 2024, braţ la braţ cu urmaşii comuniştilor şi să ne mai vorbiţi de Brătieni. Ştiu că nu vă este uşor să plecaţi de la pungile cu bani ale guvernării, dar aveţi de ales: poporul sau PSD”, declară Elena Lasconi, preşedinta USR.


USR atrage constant atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă PSD, formaţiune născută din rămăşiţele Partidului Comunist Român. Este momentul unei acţiuni ferme, pentru ca România să scape de sistemul corupt construit şi consolidat de actualii politicieni la putere în ultimii 35 de ani. USR luptă pentru a combate dorinţa pesediştilor de a acapara toată puterea din statul român şi de a conduce autoritar.

Decizia recentă a CCR reaminteşte tuturor că ADN-ul pesedist a rămas neschimbat, fie că la conducere s-a aflat Iliescu, Năstase sau Geoană, fie Dragnea sau Ciolacu.

„PSD a distrus economia, acum vrea să distrugă şi democraţia. Ciolacu şi ai săi fac asta prin oamenii pe care i-au numit în diferite instituţii şi care, în momentele importante, acţionează în interesul PSD. Calcă în picioare legi, calcă în picioare Constituţia, calcă în picioare democraţia şi statul de drept. Cerem tuturor forţelor cu adevărat democratice din Parlament să ni se alăture în demersul nostru de a da jos acest guvern corupt, ineficient şi autoritar şi de a le oferi românilor o guvernare predictibilă, democratică şi în folosul ţării”, afirmă Elena Lasconi.

Preşedinta USR subliniază că România are nevoie de o guvernare de dreapta care să facă reforme reale în interesul cetăţenilor.

„Doar o guvernare de dreapta poate reforma Curtea Constituţională, aşa cum USR a propus în ultimii ani. Doar o guvernare de dreapta poate limita influenţa politică în instituţiile fundamentale pentru democraţia românească. Doar o guvernare de dreapta poate însănătoşi finanţele publice, poate scădea cheltuielile care nu sunt necesare şi, mai ales, doar o guvernare de dreapta poate scădea taxele pentru angajaţii şi antreprenorii români, astfel încât oamenii să rămână cu mai mulţi bani în buzunar. Doar o guvernare de dreapta poate duce o politică externă puternică, doar o guvernare de dreapta poate obţine mai mult din apartenenţa noastră la NATO şi UE. Experimentul socialist din ultimii trei ani trebuie să se încheie acum”, precizează Elena Lasconi.

Afla mai multe desprelasconiusr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt