După declaraţia generalului rus privind Transnistria, Zelenski avertizează că Rusia nu se va opri la Ucraina: „Cine va urma?”

După declaraţia generalului rus privind Transnistria, Zelenski avertizează că Rusia nu se va opri la Ucraina: „Cine va urma?”
profimedia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, avertizează că invazia declanşată de Rusia asupra ţării sale este doar începutul şi că Moscova are planuri pentru a captura şi alte ţări, după declaraţia generalului rus Rustam Minnekaiev, care a spus că Rusia vrea controlul total asupra sudului Ucrainei, pentru a avea un culoar către Transnistria, scrie Reuters.

„Toate naţiunile care, ca şi noi, cred în victoria vieţii asupra morţii trebuie să lupte cu noi. Trebuie să ne ajute, pentru că noi suntem în prima linie. Şi cine va urma?”, a spus Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată vineri vineri noapte pe Facebook.

Comandantul adjunct al Districtului militar central al Rusiei, generalul Rustam Minnekaiev, a declarat vineri că Rusia vizează, în faza a doua a operaţiunii sale militare în Ucraina, să preia controlul deplin în Donbas şi în sudul Ucrainei, pentru a realiza un coridor terestru spre Crimeea. De asemenea, generalul rus a mai spus că Rusia are în vedere inclusiv un culoar spre Transnistria, unde, potrivit lui, se înregistrează „cazuri de oprimare a populaţiei rusofone”.

Afla mai multe despreputinrusiatransnistriazelenski
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt