Donald Trump, verdict în procesul pentru banii tăinuiţi. Când ar putea fi pronunţat

Donald Trump, verdict în procesul pentru banii tăinuiţi. Când ar putea fi pronunţat

Juraţii care audiază primul proces penal din istorie al unui fost preşedinte american ar putea da verdictul în cazul banilor tăinuiţi de Donald Trump chiar săptămâna viitoare, cu implicaţii potenţial mari pentru cursa pentru Casa Albă din 2024, relatează Reuters.
Trump a pledat nevinovat la cele 34 de capete de acuzare pentru falsificarea înregistrărilor contabile pentru a ascunde o plată cu care a cumpărat tăcerea starului porno Stormy Daniels cu puţin timp înainte de alegerile din 2016. Daniels ameninţa că va face publică relatarea sa despre o presupusă întâlnire sexuală din 2006 cu Trump, o legătură pe care acesta o neagă.
Cazul din New York este considerat în general ca fiind cel mai puţin important dintre cele patru dosare penale cu care se confruntă Trump. Dar el a însemnat că, în ultimele săptămâni, candidatul republican la preşedinţie a petrecut mai mult timp în instanţă decât în campanie şi a atras o atenţie exagerată asupra singurului caz care va fi judecat înainte de confruntarea sa electorală din 5 noiembrie cu preşedintele democrat Joe Biden.

VINOVAT

Sondajele de opinie arată că un verdict de vinovăţie ar putea reprezenta un pericol politic semnificativ pentru Trump într-un scrutin care va fi decis, potenţial, de doar câteva zeci de mii de voturi în câteva state în care concurenţa este acerbă.

NEVINOVAT

Consultanţii din tot spectrul politic sunt de acord asupra unui lucru: o achitare ar fi o victorie uriaşă pentru Trump, mai ales că acesta a susţinut că procesul este o persecuţie politică falsă, menită să îi deraieze candidatura la preşedinţie.

JURIU INDECIS

Dacă cei 12 juraţi care audiază cazul lui Trump nu pot ajunge la un verdict unanim, rezultatul va fi un juriu suspendat, iar judecătorul va trebui să declare nulitatea procesului, spun experţii în drept.

 

Afla mai multe despretrumpverdictproces
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt