În toată ţara, slujba de Bobotează a adunat mii de oameni, care au uitat de pandemie şi s-au înghesuit la sticlele cu aghiasmă. La Constanţa, tradiţia s-a păstrat, iar doi fraţi salvamari din Mamaia au prins crucile aruncate de Preasfintitul Teodosie în mare. Mezinul e la a 5-a ispravă însă fratele cel mare a reuşit pentru prima dată. A ieşit cu lacrimi în ochi pe cheul din Portul Tomis care a fost neîncăpător pentru constănţenii veniţi la Bobotează. La Galaţi, în schimb, un localnic a fost amendat după ce a sfidat regulile şi a sărit în Dunăre,după cruce, iar o femeie şi-a rupt piciorul în încercarea de a ajunge la butoaiele cu agheasmă.
Apa sfinţită a fost îmbuteliată în 12o.ooo de sticle care au fost aşezate în Portul Tomis în forma crucii Sfântului Andrei, păzite de jandarmii care abia au făcut faţă numărului mare de oameni.
Constănţenii, dar şi turişti veniţi din ţară, au ascultat slujba religioasă şi s-au rugat împreună cu soborul de preoţi.
Aşa cum spune tradiţia, Înaltpreasfinţitul Teodosie a aruncat, în apa mării, trei cruci ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului. Cele trei cruci au fost recuperate de tinerii curajoşi care au înfruntat frigul şi apa rece.
Se spune că cel care prinde crucea şi o aduce la mal este binecuvântat în acel an în tot ceea ce face şi se bucură de respectul întregii comunităţi. Pe vremuri,domnitorii îl recompensau cu diferite daruri.
Deşi la Galaţi, tradiţionala ceremonie a aruncării crucii de lemn a Bobotezei în Dunăre nu se mai ţinea, un gălăţean de 70 de ani a sfidat regulile şi a sărit după crucea de flori aruncată de arhiepiscopul Dunării de Jos pentru binecuvânta apa. Gălăţeanul,un fost marinar care a sărit de cele mai mlte ori în Dunăre după crucea Bobotezei,a fost sancţionat de jandarmii.
Nu a fost singurul incident. La catedrală o femeie de 80 de ani a căzut si a rupt piciorul iar oamenii aşezaţi la coada au primit agheasma direct din găleată, cu pâlnia după ce sticlele îmbuteliată s-au terminat rapid.