Directorul VTB, a doua mare bancă din Rusia, se aşteaptă la un profit record în 2024

Directorul VTB, a doua mare bancă din Rusia, se aşteaptă la un profit record în 2024

VTB, a doua mare bancă din Rusia, se aşteaptă să înregistreze un profit record de aproape 500 de miliarde ruble (5,58 miliarde de dolari) în 2024, dar o decizie finală cu privire la plata dividendelor va fi luată de Banca Centrală a Rusiei, a declarat directorul general de la VTB, Andrei Kostin, transmite Reuters, citat de Agerpres.

VTB a înregistrat pierderi semnificative în 2022, pe măsură ce statele occidentale au impus ample sancţiuni sectorului financiar rusesc, din cauza invaziei din Ucraina. În schimb, în 2023, VTB, o bancă controlată de statul rus, a raportat un profit net record de 432,2 miliarde ruble (4,68 miliarde dolari).

"Trebuie să punem deoparte aproximativ 1.000 de miliarde de ruble pentru a reface capitalul până la nivelul cerut", a declarat Andrei Kostin într-un interviu publicat luni de publicaţia Fontanka. "Suntem interesaţi să plătim dividende. Însă pentru asta avem nevoie de aprobarea Băncii Centrale, care monitorizează cu stricteţe refacerea capitalului nostru", a adăugat Kostin. 

Afla mai multe desprevtbbancarusia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt