Directorul AIEA: Există riscul unui "incident nuclear" la centrala Kursk

Directorul AIEA:  Există riscul unui "incident nuclear" la centrala Kursk

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, anunţă că există un risc de "incident nuclear" şi că situaţia este gravă. Declaraţiile vin după ce, marţi, acesta a vizitat centrala nuclearo-electrică Kursk, din vestul Rusiei. 

Rusia susţine că centrala a fost ţinta unor atacuri repetate din partea forţelor ucrainene, care se află la doar 40 km distanţă, după ce au reuşit să cucerească o parte din teritoriul rus în această lună. Ucraina nu a comentat încă aceste acuzaţii, conform Reuters.

Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, a afirmat într-o conferinţă de presă că centrala este extrem de vulnerabilă deoarece nu dispune de o cupolă de protecţie.

El a precizat că situl funcţionează în prezent aproape de condiţiile normale, ceea ce face ca situaţia de securitate să fie şi mai alarmantă.

Ucraina, acuzată că a vizat centrala nucleară de la Kursk Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat săptămâna trecută Ucraina că a încercat să atace centrala nucleară de la Kursk, în timp ce în regiune are loc o ofensivă majoră a forţelor ucrainene.

 

 

Afla mai multe despregrossicentralanuclearăkursk
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt