Digitalizarea pensiilor e aproape gata. Vom putea vedea de pe telefon când vom ieşi la pensie, cu cât am contribuit sau cât ne va fi ea

Digitalizarea pensiilor e aproape gata. Vom putea vedea de pe telefon când vom ieşi la pensie, cu cât am contribuit sau cât ne va fi ea

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a precizat că, în prezent, există o digitalizare a dosarelor de pensii în proporţie de peste 99%, iar după ce va fi finalizat procesul, informaţiile de pe site-ul Ministerului Muncii vor fi interconectate cu aplicaţia unică a statului, care este şi ea în lucru, în momentul de faţă.

Astfel cetăţenii vor putea vedea de pe telefon, tabletă, laptop sau orice alt dispozitiv electronic cât au contribuit la sistemul de pensii, când vor putea ieşi la pensie, cât va fi pensia lor sau cât vor fi penalizaţi, în cazul în care vor ieşi anticipat la pensie.

De asemenea, acesta a adăugat că a fost reuşită deblocarea a circa 43 de investiţii majore finanţate din PNRR, pe componenta digitală, cu risc mare de neîndeplinire şi acum sunt doar şapte cu risc, dintre care la două a fost eliminat riscul de neîndeplinire, în această săptămână.

„În momentul de faţă există o digitalizare a acestor informaţii în proporţie de peste 99%. Acum se lucrează cu specialişti ai Ministerul Muncii, într-un format hibrid, de mai bine de nouă luni. Ceea ce e important e că imediat după ce vom avea întregul sistem de la Ministerul Muncii operaţionalizat, vom putea să interconectăm cu aplicaţia unică a statului la care lucrăm în momentul de faţă”, a explicat Bogdan Ivan, la finalul şedinţei de joi a Executivului, întrebat când ar putea finalizată digitalizarea dosarelor de pensii.

Afla mai multe despredigitalizarepensie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt