Dezastru în Bosnia Herţegovina în urma inundaţiilor. 22 oameni au murit, mulţi sunt dispăruţi

Dezastru în Bosnia Herţegovina în urma inundaţiilor. 22 oameni au murit, mulţi sunt dispăruţi

Cel puţin 22 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Bosnia şi Herţegovina. Echipele de salvare continuă să caute încă şase persoane dispărute în casele acoperite de moloz. Situaţia este atât de gravă încât 12 ţări, printre care şi România, au oferit ajutor de urgenţă, participând cu echipe salvare şi provizii.

Aşa arată satul Jablanica, care se află la doar 70 de kilometri sud-vest de capitala Sarajevo. Este izolat de restul ţării şi a suferit cel mai mult în urma inundaţiilor castrofale. Satul a fost îngropat sub noroi, pietre şi alunecări de teren. Oamenii se uită neputincioşi la casele, grădinile, distruse şi  înghiţe de moloz.

„Nu-mi vine să cred că aici erau zmeura mea, livada, grădina din faţa casei, garajul, anexa, maşina... Totul a dispărut în 10 minute”, spune localnica. 

Femeia din imagini spune cu lacrimi în ochi că şi-a văzut muncă de-o viaţă distrusă.

„Atâţia ani de muncă grea şi plâng aici, fără să ştiu ce să fac… Nu ştiu ce să fac, cum este posibil, de ce Doamne mi se întâmplă asta…”, continuă femeia. 

În aceeaşi situaţie se află zeci de familie, durerea şi neputinţa li se vede pe chipuri.

„Tot ceea ce a construit tatăl meu (n.r.în timpul vieţii lui) şi ceea ce am făcut după el, pur şi simplu a dispărut în aproximativ 30 de minute. Cu toate acestea, spun din nou, mulţumesc lui Dumnezeu că nimeni nu a murit şi asta este cel mai important lucru”, povesteşte un bărbat. 

Numărul morţilor în urma inundaţiilor din Bosnia şi Herţegovina a ajuns la 22. Şase oameni încă sunt căutaţi de echipele de salvare. Marţi, guvernul de la Sarajevo a fost proclamat zi de doliu naţional.

 

Afla mai multe desprebosniainundaţiipagube
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt