Demolare după inaugurare

Demolare după inaugurare
foto: pressalert.ro

Există în România, la Lugoj, un spa care a costat un milion de euro  şi care n-a avut vreodată un client. E o clădire ridicată acum şapte ani, cu bani publici,  inugurată în campania electorală  şi care acum stă să fie demolată. Nu sunt şanse ca vreun doritor de masaj sau saună să ajungă să se bucure de beneficiile băilor calde: nici DSP şi nici pompierii nu au cum, legal să îi dea avizele de funcţionare.

Aşa a fost in 2016. Cu un preot care sfinteste bazinele, cu dansatori de muzica populara în jacuzzi si cu zeci de lugojeni veniti sa vada minunea. Primarul de atunci al orasului banatean, Francis Boldea, iesit acum la pensie, spunea la acea vreme ca este o chestiune de zile pana cand lugojenii lui vor putea face baie. Singurele lucruri care ii incurcau atunci erau autorizatiile ISU.

Dupa aproape 6 ani insa, nici autorizatiile nu au fost obtinute, nici spa-ul nu a mai fost deschis. Centrul de recreere din Lugoj, care are mai multe bazine si ocupa o suprafata de 2 hectare, a costat administratia locala aproape un milion de euro. Daca zidurile reprezinta doar o problema de cost, pardoseala in schimb reprezinta un pericol.

Iar acest lucru, pe langa faptul ca ar genera costuri imense, nu se poate face, pentru ca imobilul este in garantie, iar legislatia actuala nu permite interventii intrucat aceasta s-ar pierde. Si pentru ca vorbim de incalzire, nici centrala care ar fi trebuit sa asigure caldura in incinta nu mai exista. Cladirea trebuia sa aiba si doua sali de masaj, doua saune, un cabinet medical si un restaurant. Numai ca, nici aici situatia nu este prea buna. Salile de masaj nu au incalzire. Iar la bai, lipsesc obiectele sanitare.

Viitorul nu suna deloc bine. Constructorul spa-ului a intrat in insolventa si dupa aceea in faliment. Mai mult, in 2021 patronul societatii a murit. Exista un proces pe rol intre primarie si firma ce a realizat constructia insa si daca este castigat, autoritatile locale nu mai au pe cine sa execute, sa recupereze banii. Edilii din Lugoj au cerut acum parerea unor specialisti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt