România doreşte să ia în calcul exemple ale manualelor din alte ţări, a spus ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, într-o emisiune la TVR.
„Va trebui să luăm programe şi exemple de manuale din 2-3 ţări la care noi ne raportăm şi pe care le vedem ca repere când vorbim cum ar trebui să arate educaţia, poate una din zona latină, una din zona germană, una din zona nordică sau britanică şi să facem şi noi lucrurile – nu să le copiem, dar să le facem la acelaşi nivel de detaliere, relevanţă, atractivitate, ca prezentare, în cazul manualelor.
Fiindcă altfel… Eu sunt psiholog. Dacă mă uit peste manualul de psihologie şi mi se dă un test din manualul ăla… Mi-aţi spus că sunt printre primii 2%, aşa este, sigur că nu o să pic, dar 10…. Cu greu. 9, aşa… Adică lucrurile arată prost. Avem foarte mult de lucru.
Dar cred că cea mai dinamică componentă la care trebuie să fiu mereu atent ţine mai degrabă de conţinuturi. Planurile-cadru sper că dacă le modificăm acum o vreme să rămână, manualele se leagă de conţinuturi şi ele trebuie făcute şi actualizate mereu pe baza conţinutului. Şi sper că metodele de predare, odată ce învăţăm să predăm bine şi începem să-i pregătim bine în universităţi…”, a spus David.