Dăm bani grei pentru imagine în Statele Unite

Dăm bani grei pentru imagine în Statele Unite

România îşi cumpară cu milioane de lei imaginea favorabila in America. Ambasada ţării noastre în Statele Unite platese zeci de mii de dolari pe luna uneia dintre cele mai mari case de avocatură din lume, pentru sprijin şi consultanţă strategică. Cel puţin asta spune contractul, cu o durată de cel puţin 6 luni, care ne costă  minimum 50.000 de dolari lunar.  
Potrivit documentului obţinut de Profit.ro şi semnat de ambasadorul Andrei Muraru, celebra firmă de avocatură, Arnold & Porter va consilia Ambasada României în Statele Unite. Unul dintre obiectivele companiei este stabilirea de contacte cu oficiali ai partenerului nostru strategic. Alte obiective ţin de implementarea agendei Ambasadei României la Washington, fără a fi precizate specific.
Contractul dintre Ambasadă şi Casa de Avocatură are un onorariu fix de 50.000 de dolari pe lună. Suma se poate ajusta, mai ales dacă contractul se va prelungi după cele 6 luni iniţiale. Pe lângă aceşti bani, vom plăti fiecare oră de consultanţă avocaţilor Arnold & Porter, fără a se specifica valoarea acestor tarife. În plus, România va plăti şi costul de transport, cazare, masă şi alte activităţi prestate de specialiştii.
Ultima dată când Ambasada României la Washington a apelat la un astfel de contract a fost în 2007. Atunci preşedinte era Traian Băsescu şi premier Călin Popescu Tăriceanu. Scopul contractului a fost modificarea programului Visa Waiver astfel încât ţării noastre să-i fie permis accesul. Atunci onorariul fix a fost de 10 ori mai mic. Companiei Dutko Worldwide ne taxa cu 5.000 euro lunar . Pentru accederea în program, rata de respingere a solicitărilor trebuie să fie de 3%. Acum această rată este de 10%

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt