”D'ale porcului„, în beneficiul refugiaţilor

”D'ale porcului„, în beneficiul refugiaţilor

Ridicarea restricţiilor a dat startul petrecerilor şi concursurilor în aer liber. La Oradea, mai multe echipe de bucătari şi-au
demonstrat măiestria în prepararea de cârnaţi, caltaboşi şi toroş. Munca a început dimineaţa devreme şi s-a încheiat cu
o petrecere. Fiecare echipă participantă a primit materie primă suficientă ţo…şi a pregătit bucate tradiţionale. Banii
strânşi la această ediţie a „D'ale Porcului” vor fi donaţi pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.

Pentru ca bucatele să fie gata la timp, bucătarii s-au trezit cu noaptea în cap. La ora 7, porcii au fost predaţi celor 9 echipe
participante. Fiecare echipă a fost formată din maximum 6 persoane, una dintre acestea având rolul de căpitan. După
ce s-au încălzit cu un pahar de pălincă, gospodarii s-au apucat de gatit Cel mai căutat produs a fost toroşul, o mâncare specific ungurescă din carne şi varză, care de zeci de decenii face parte şi din gastronomia bihoreană.

În alte zone, bucătarii şi asistenţii lor au pregătit sute de kilograme de cârnaţi şi caltaboşi. Fiecare are o reţetă
diferită.

Juriul care a desemnat cei mai buni cârnaţi, catlaboşi şi toroşi a fost format din numeroşi bucătari şi reprezentanţi ai
sectorului HoReCa.

Pe lângă festinul culinar, evenimentul a avut şi un scop umanitar. Câştigul obţinut din vânzarea tichetelor a fost donat
spre Crucea Roşie care va folosi banii pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt