Cutremur de 7 grade, în Mexic

Cutremur de 7 grade, în Mexic

Cel puţin un om a murit în urma unui cutemur de 7 grade pe scara Richter care a zguduit Mexicul.
Cutremurul a avut loc în sud-vestul ţării, în Acapulco şi a fost resimţit chiar şi de locuitorii capitalei, aflată la 380 de kilometri de locul dezastrului. Mai multe clădiri au fost afectate şi zeci de copaci au fost doborâţi. Probleme mari au fost şi în altă zonă a Mexicului, unde 17 oameni au murit după ce un spital covid a rămas fără curent din cauza inundaţiilor.

Cutremurul produs în sud-vestul Mexicului a durat mai puţin de un minut şi s-a produs la o adâncime de 12,6 kilometri. Oamenii s-au repezit să evacueze clădirile în care se aflau, unii doar cu pijamalele de pe ei.

Alţii, au fost prinşi în staţiile de metrou şi au trebuit să aştepte minute bune până să poată ieşi la suprafaţă.

Cei care se aflau la teatru sau film, au sperat până în ultima clipă că totul face parte din spectacol.

În urma cutremurului, autorităţile au emis şi o alertă de tsuami. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în urma cutremurului

Alte 17 persoane au murit după ce inundaţiile cauzate de ploile torenţiale din Hidalgo, stat aflat la 90 de kilometri de capitala Mexicului au întrerupt alimentarea cu energie electrică a unui spital covid. Oamenii erau ţinuţi în viaţă de aparatele scoase astfel din funcţiune. Alte două persoane au murit într-o suburbie a capitalei după ce numeroase străzi au fost inundate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt