Cum să nu te laşi păcălit de reduceri

Cum să nu te laşi păcălit de reduceri

Pentru că vara pe final, în magazinele de haine au început să apară colecţiile de toamnă. Şi, ca în fiecare an, a început sezonul reducerilor. Între trebuie să fim atenţi la micile capcane întinse de retaileri.

Invitat la FOCUS 14, Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, a explicat care sunt paşii pe care trebuie să îi urmăm ca să ne ferim de aceste capcane: ,,Întâi de toate trebuie să verificăm dacă aceste produse nu sunt într-o alertă a Uniunii Europene pentru produse neconforme. Doar în ultimele zile au fost zeci de produse de îmbrăcăminte neconforme care au putut fi găsite la astfel de reduceri. InfoCons a lansat aplicaţia gratuită InfoCons unde avem secţiunea de alerte, inclusiv fotografiile produselor care sunt în sistemele de alertă ca şi neconforme. Este vorba despe hanorace, bijuterii, produse electronice, produse electrocasnice, haine de copii, jucării, piese auto de maşini, (...).  Produsele neconforme ne afectează direct sănătatea, integritatea corporală sau poate crea anumite probleme majore asupra vieţii, incendii, etc."

Sorin Mierlea a precizat că ,,atunci când discutăm despre reduceri este important să ştim că dacă vom cumpăra online putem să returnăm produsul în 14 zile, indiferent de motiv. Iar dacă am cumpărat direct din magazin, nu avem acest drept decât dacă produsul are un defect de fabricaţie care nu poate fi reparat în 14 zille. Când discutăm despre reduceri, să fim atenţi la faptul că reducerea unui produs nu înseamnă că are reducere şi la termenul de garanţie, nici la drepturile pe care le avem. În momentul în care un produs este pus la reducere, nu poate fi la reducere decât dacă este pe stoc. Asta înseamnă că dacă vom cumpăra online produse care sunt la reducere şi o să ni se spună că nu mai sunt pe stoc, de îndată facem o sesizare, o reclamaţie fiind că este un lucru ilegal."

Preşedintele InfoCons a atras un semnal de alarmă şi cu privire la site-urile de pe care cumpărăm diferite produse. ,,Să fim atenţi la aceste site-uri care au apărut ca ciupercile după ploaie şi la care trimitem banii şi nu mai primim produsul sau ne trezim cu produse contrafăcute sau alte tipuri de produse. Înainte de a intra pe un astfel de site trebuie să intrăm la secţiunea de contact a site-ului, vedem unde este localizat, şi dacă este în afara Uniunii Europene trebuie să ne punem un mare semn de întrebare."

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt