Cum ne ajută natură să avem dinţi albi şi sănătoşi. Iată câteva remedii naturale

Cum ne ajută natură să avem dinţi albi şi sănătoşi. Iată câteva remedii naturale

Consulturile periodice la medicul stomatolog ne ajută să menţinem sănătatea orală. Există însă şi metode naturale prin care putem avea grijă de dinţii noştri. Combinaţia dintre plante şi uleiurile esenţiale poate fi de mare ajutor, susţin specialiştii.

Consulturile periodice la medicul stomatolog sunt necesare pentru sănătatea orală. Totuşi putem avea grijă de dinţii noştri cu ajutorul naturii. Iată câteva remedii naturiste pentru dinţi albi şi sănătoşi:

Ulei de cocos
Mod de utilizare: Uleiul de cocos are proprietăţi antibacteriene şi antifungice. Clăteşte gura cu 1 lingură de ulei de cocos timp de 10-20 de minute, apoi scuipă şi clăteşte cu apă călduţă. Efectuează acest proces dimineaţa, înainte de a mânca.

Ceai verde
Mod de utilizare: Bea ceai verde fără zahăr sau clăteşte-ţi gura cu infuzie de ceai verde. Ceaiul verde conţine antioxidanţi care protejează dinţii de bacterii şi inflamaţii, reducând riscul de carii şi afecţiuni gingivale.

Coajă de portocală
Mod de utilizare: freacă uşor partea interioară a unei coji de portocală pe dinţi pentru a reduce petele şi bacteriile. Coaja de portocală conţine vitamina C şi compuşi care combat bacteriile.

Cuişoare
Mod de utilizare:  mestecă un cuişor sau aplică ulei esenţial de cuişoare pe dinţi şi gingii. Cuişoarele au proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii, fiind folosite tradiţional pentru calmarea durerilor dentare.

Miere şi scorţişoară
Mod de utilizare: amestecă miere cu scorţişoară pentru a crea o pastă naturală pe care o aplici pe dinţi şi gingii. Mierea are proprietăţi antimicrobiene, iar scorţişoara este antibacteriană, ambele ajutând la prevenirea infecţiilor şi la împrospătarea respiraţiei.

Apă oxigenată (peroxid de hidrogen)
Mod de utilizare:  foloseşte o soluţie diluată (1:1 cu apă) pentru a clăti gura timp de 30 de secunde. Nu înghiţi! Ajută la albirea dinţilor şi are efecte antibacteriene puternice.

Aceste remedii trebuie folosite cu moderaţie şi nu ar trebui să înlocuiască periajul regulat şi folosirea aţei dentare. Dacă ai probleme dentare severe, consultă un medic dentist.

Afla mai multe despredintiremedii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt