Cum a fost imobilizat Eduard Giosu. Imaginile, filmate de camera de corp a unei poliţiste

Cum a fost imobilizat Eduard Giosu. Imaginile, filmate de camera de corp a unei poliţiste

Au apărut imagini noi din momentul în care Eduard Giosu a fost imobilizat de poliţişti. Body-camul unei poliţiste a surprins momentul în care tânărul zăcea inconştient cu cătuşele puse. Se aude cum agenţii insistă ca ambulanţa să vină mai repede, pentru că bărbatul sângera.

Preşedintele Europol susţine că poliţiştii au procedat corect. Tatăl lui Eduard  spune că băiatul lui ar fi fost în viaţă dacă agenţii nu îl maltratau. Atenţie, urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional! 

Imaginile surprinse de camera de corp a unei poliţiste arată cum au procedat agenţii în cazul lui Eduard Giosu. Se aude clar cu un poliţist o îndeamnă pe colega lui să pună piciorul pe bărbatul de 30 de ani care era inconştient pe jos. Agenţii cheamă însă, în repetate rânduri, ambulanţa, pentru că au observat că tânărul sângera foarte rău.

După câteva minute la faţa locului apare un nou echipaj de poliţie pentru întăriri. După vine şi iubita lui Eduard. Disperată, femeia începe să plângă şi spune că nu înţelege ce s-a întâmpla cu bărbatul.
Preşedintele Sindicatului Europol le ia apărarea poliţiştilor. Spune că intervenţia lor a fost fără cusur, dar susţine că existau şi alte metode pe care puteau să le folosească în aşa fel încât tânărul să nu se mai lovească în mod repetat cu capul de asfalt. 
Poliţiştii nu aveau body cam-urile la ei, pentru că toate s-au stricat, susţine preşedintele Europol. Doar două mai funcţionau în ziua respectivă. Chiar şi aşa, poliţista care avea o cameră funcţională era obligată să o ţină pornită. Scuza lor este că poliţistei i-a căzut la început camera, pentru că sistemul de prindere nu e bun. 
 
După ce a văzut imaginile, tatăl lui Eduard e convins că poliţiştii l-au rănit pe fiul său. Bărbatul susţine că tânărul a fost bătut. Tatăl lui Eduard recunoaste că fiul său consuma droguri. În urma intervenţiei poliţiştilor, Eduard a fost dus la spital. A ajuns acolo în comă de gradul cinci şi după opt zile a murit. 
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt