Cronica unei tragedii anunţate. Tânărul şofer a recunoscut că a consumat droguri

Cronica unei tragedii anunţate. Tânărul şofer a recunoscut că a consumat droguri

Cronica unei tragedii anunţate! Aşa se poate rezuma parcursul halucinant al tânărului de 19 ani care a ucis alţi doi tineri la 2 mai.  Băiatul a fost oprit de poliţişti chiar cu puţin timp înainte de accidentul mortal! A fost însă testat numai pentru alcool, nu şi pentru droguri, deşi poliţiştii au găsit în maşina sa mai multe tipuri de substanţe interzise.
Poliţiştul care ştia să folosească aparatul drug test ar fi fost în concediu. 
Mai mult, cu o zi înainte de tragedie tânărul mai trecuse de un filtru al poliţiei, unde aceştia aflaseră că nu avea RCA! A fost cercetat şi de DIICOT pentru trafic de droguri însă nu i s-a făcut dosar iar procurorii şi-au retras dosarul. Pentru părinţii care şi-au pierdut copiii istoricul bogat în probleme cu legea al celui care i-a ucis sunt acum de prisos. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!  
Băiatul a ajuns la mare în Vama Veche alături de tatăl său pe data de 17 august. La o zi distanţă, pe 18 august, a fost oprit la un control de rutină în Constanţa. Pe data de 19, la scurt timp după miezul nopţii, un om a sunat la 112 şi a reclamat condusul agresiv al tânărului pe DN39.
Şoferul mai era cu doi tineri în maşină. A fost legitimat, iar politistii i-au găsit o ţigară confecţionată artizanal şi o folie marcată cu denumirea „bromazepam” care conţinea patru pastile suspecte ca ar fi stupefiante. Politstii de la rutiera i-au luat tigara si pastilele si l-au lasat liber, in Vama Veche, în jurul orei 04.30, fără să -l testeze pentru droguri. 
La mai puţin de o oră distanţă are loc teribilul accident în urma căruia Sebi şi Roberta au fost omorâţi. Faptul că nu a fost testat de droguri când a fost găsite cu ele, la volan, este un lucru suspect şi pentru şefii din poliţie. 
După ce a fost prins de poliţişti, în dimineaţa accidentului tânărul de 19 ani a fost dus la Judecătoria Mangalia, unde minuta şedinţei a omis toate acuzaţiile legate de consumul de droguri, chiar dacă după accident a ieşit pozitiv la trei subtanţe interzise: cocaina, amfetamină şi metamfetamină. 
Părinţii cunoaşteau faptul că era consumator de subtanţe interzise şi se pare că ar fi avut şi episoade psihotice.
 
A mai fost ridicat în urma cu un an de DIICOT pentru posesie de droguri, dar cantitatea de cannabis era de sub un gram, motiv pentru care procurorii l-au lăsat liber. Unele surse indică faptul că el a fost internat la o clinică de dezintoxicare în trecut. Se pare că băiatul a continuat să se drogheze, după cum arată şi textul de pe tricoul său: „Drogurile sunt viaţa mea”. 
 
Tânărul teribilist a fost amendat de poliţişti în ianuarie 2022 pentru tulburarea liniştii publice, şi a mai fost găsit băut şi drogat. Dar pentru familiile care şi-au pierdut copiii, adevărurile care ies acum la iveală sunt de prisos. Îşi doresc doar dreptate pentru ei, pentru că li s-a luat dreptul la viaţă. La priveghiul lui Sebi, familia era în şoc, având în vedere că băiatul lor a fost desfigurat în urma accidentului. 
 
La priveghiul Robertei prietenilor nu le venea să creadă ce s-a întâmplat cu tânăra fată care a pierit la doar 20 de ani. Era o elevă exemplară, cu bursă la Facultatea de Geografie. 
 
În anul 2023 s-au înregistrat, până la momentul actual, un record de accidente rutiere. Tinerii ucişi în urma accidentului groaznic din 2 Mai vor fi înmormântaţi zilele următoare. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt