Crimă a urii în Buenos Aires, faţă de cupluri de acelaşi sex. Trei femei ucise într-un incendiu criminal

Crimă a urii în Buenos Aires, faţă de cupluri de acelaşi sex. Trei femei ucise într-un incendiu criminal

Trei lesbiene au murit din cauza rănilor, în urma unui incendiu criminal într-un imobil la Buenos Aires, pe care comunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor îl denunţă drept o ”crimă a urii” faţă de cupluri de acelaşi sex, după ce un bărbat în vârstă de 62 de ani a aruncat un exploziv artizanal într-o cameră în care locuia un cuplu de lesbiene şi şedea încă o lesbiană, relatează AFP.

Cea de a treia victimă, în vârstă de 43 de ani, a murit duminică, la o săptămână după incendiu, au anunţat autorităţile din domeniul săntăţii de la Buenos Aires şi Federaţia LGBT+ Argentina.

O primă femeie, în vârstă de 52 de ani, a murit după fapte, iar alta, de aceeaşi vârstă, miercuri, în urma incendiului care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în cartierul Barracas, într-un ”conventillo”, un tip de locuinţă-pensiune colectivă, ocupată de mai multe gospodării, adesea o gospodărie pe cameră.

AUTORUL INDENDIULUI, ARESTAT LA FAŢA LOCULUI

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, care locuia în imobil de mai mulţi ani, a aruncat un exploziv artizanal, probabil un cocteil molotov, dintr-un motiv necunoscut, într-o cameră în care locuia un cuplu de lesbiene şi în care şedea încă o lesbiană.

Aproximativ 30 de locuitori ai imobilului au fost evacuaţi, iar autorul atacului a fost arestat la faţa locului, după ce a încercat să-şi dea foc.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt