Creierul din spatele ChatGPT părăseşte OpenAI

Creierul din spatele ChatGPT părăseşte OpenAI

Deseori menţionată ca fiind creierul principal din spatele ChatGPT, Mira Murati a părăsit OpenAI.

După şase ani şi jumătate în cadrul startup-ului, directorul tehnologic şi-a anunţat plecarea pe X (fostul Twitter), potrivit BFM TV.

În mesajul său, Mira Murati dezvăluie scrisoarea pe care a trimis-o angajaţilor. „După o analiză atentă, am luat decizia dificilă de a părăsi OpenAI”, a spus ea. „Nu a existat niciodată un moment ideal pentru a pleca dintr-un loc pe care îl iubeşti, dar acesta este momentul potrivit”, a adăugat Murati, înainte de a continua să vorbească despre lansarea recentă a o1, o versiune mai «conştientă» a ChatGPT, arată G4Media.ro

„Asigurarea unei tranziţii fără probleme”

În scrisoarea sa, Mira Murati le mulţumeşte cofondatorilor OpenAI, Sam Altman şi Greg Brockman, pentru încrederea şi sprijinul lor. „Cei şase ani şi jumătate pe care i-am petrecut în echipa OpenAI au fost un privilegiu extraordinar”, spune ea. De asemenea, ea a fost desemnată să conducă compania după ce Sam Altman a fost înlăturat temporar în noiembrie anul trecut.

Mira Murati rămâne destul de vagă cu privire la motivele plecării sale, indicând că părăseşte startup-ul pentru a „crea timp şi spaţiu pentru propria mea explorare”. „Pentru moment, obiectivul meu principal este să fac tot ce îmi stă în putere pentru a asigura o tranziţie lină, menţinând impulsul pe care l-am creat”, a spus ea.

Această plecare vine într-un moment în care mai mulţi angajaţi au părăsit start-up-ul în ultimele luni. În luna mai a anului trecut, Ilya Sutskever, unul dintre cofondatorii săi, a demisionat după zece ani în OpenAI. Jan Leike, fostul cercetător şef al companiei, şi Gretchen Krueger, unul dintre executivii de top ai companiei, au demisionat, de asemenea, în aceeaşi lună. Toţi trei au luat decizia de a părăsi nava din cauza preocupărilor legate de implicaţiile etice şi societale ale progreselor în domeniul IA.

Afla mai multe desprechatgptopenai
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt