Copiii ucraineni dispăruţi din plasament au fost găsiţi

Copiii ucraineni dispăruţi din plasament au fost găsiţi
foto: Pixabay

Cei patru copii ucraineni, căutaţi de toată Poliţia din Satu Mare, au fost găsiţi, aseară, după aproape o zi. Ei au dispărut din locuinţa în care stăteau împreună cu părinţii ucraineni. 150 de poliţişti, jandarmi şi alte forţe de ordine au scotocit zona după ei, în zadar. I-a găsit însă un bun samaritean, care decis să îi caute după ce a văzut alerta dată de autorităţi. 
La câteva ore după miezul nopţii, autorităţile au fost alertate de dispariţia copiilor. La rândul lor, poliţiştii au decis să ceară ajutorul populaţiei şi au publicat pozele şi informaţiile despre dispariţie. Mii de oameni au văzut mesajele Ro-Alert. Printre ei, şi Vasile Tătar. Cu toate că nu avea prea multe date, omul şi-a luat lanterna şi a plecat să îi caute. 
Erau speriaţi şi au acceptat ajutorul. Trecuseră 17 ore de când umblau singuri. Vasile Tătar a sunat la numărul de urgenţă, a anunţat că i-a găsit şi i-a dus la cel mai apropiat post de Poliţie. 
Cei 4 copii, 3 băieţi şi o fetiţă, au 11, 12, 14 şi 15 ani. Stau chiar cu părinţii lor ucraineni, care au venit ca refugiaţi, la noi în ţară. 
Copiii sunt înscrişi la şcolile din România, iar părinţii lor lucrează în judeţul Satu Mare. Inspectorii de la Protecţia Copilului vor încerca să afle de ce au plecat şi îi vor audia şi pe părinţi. 

Afla mai multe desprecopiiucrainenigasiti
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt