Consiliul Judeţean Cluj, investiţie uriaşă pentru realizarea trenului metropolitan

Consiliul Judeţean Cluj, investiţie uriaşă pentru realizarea trenului metropolitan

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că se asociază cu municipiul Cluj-Napoca şi cu şapte comune învecinate pentru realizarea trenului metropolitan, din bugetul judeţului şi din fonduri atrase de CJ Cluj urmând a fi alocate aproape 10 milioane de euro pentru realizarea acestei investiţii.

Un proiect de hotărâre care vizează asocierea Consiliului Judeţean Cluj cu municipiul Cluj-Napoca şi cu comunele Floreşti, Gilău, Apahida, Baciu, Jucu, Bonţida şi Gârbău, în vederea realizării obiectivului de investiţii: „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida” va fi supus aprobării consilierilor în şedinţa ordinară din data de 29 aprilie.

Acordul de asociere prevede că din fondurile accesibile Consiliului Judeţean vor fi acoperite cheltuielile neeligibile necesare pentru construirea parcărilor auto în sistem „Park&Ride”, care vor fi amplasate în vecinătatea staţiilor feroviare din localităţile Bonţida, Răscruci, Jucu, Câmpeneşti, Apahida, Dezmir, Baciu, Suceag, Rădaia, Mera, Nădăşel şi Gârbău, scrie News.ro.
 

Viitorul tren metropolitan va utiliza infrastructura feroviară publică existentă, pe traseul Bonţida – Cluj-Napoca – Gârbău, în lungime de 48,8 km. Conform documentaţiei elaborate până în prezent, flota feroviară va cuprinde circa nouă trenuri, cu o capacitate de 420 locuri. Acestea vor funcţiona exclusiv electric, la o viteză maximă de 150km/h şi cu o frecvenţă de 30 minute. De asemenea, se estimează că numărul total al călătorilor transportaţi va fi de aproximativ 7.600 persoane/zi în anul 2030, respectiv de circa 9.500 persoane/zi în anul 2050.

Afla mai multe despreclujcjtren
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt