Colectă de haine uzate pentru o colecţie unică de slow fashion. Campanie pentru reciclare şi consum sustenabil

Colectă de haine uzate pentru o colecţie unică de slow fashion. Campanie pentru reciclare şi consum sustenabil

Electric Castle şi Promenada Mall Bucureşti au lansat colecta de haine uzate ce vor fi transformate în prima colecţie de haine din materiale reciclate sub marca festivalului. Campania “It's not goodbye, it's wear you later” îşi propune să promoveze consumul sustenabil şi reutilizarea creativă, toate fondurile obţinute din vânzarea colecţiei urmând să fie donate unor programe de ajutorare a copiilor din medii defavorizate.
 
Până pe 9 aprilie, hainele vor fi colectate într-o cutie specială, amplasată la etajul 1 al Promenada Mall Bucureşti. Poate fi donat orice tip de îmbrăcăminte atât timp cât este curată, indiferent de materialul din care este produs şi gradul de uzură, fiind exclusă lenjeria intimă şi încălţămintea. Hainele colectate vor fi preluate de Velements, unul dintre promotorii modei sustenabile în România, pentru a fi transformate, prin tehnici de reciclare şi redesign, într-o colecţie vestimentară de tip capsulă. Pentru ca nicio bucată de material să nu fie risipită, resturile textile vor fi utilizate pentru crearea unor bean bags care vor asigura un plus de confort la festival. Toţi cei care se alătură campaniei au şansa de a câştiga un bilet la EC10 dacă pozează cutia de colectare a hainelor şi o postează pe Instagram.
 
Colecţia va fi pusă în vânzare la Electric Castle 2024, iar încasările vor fi donate către World Vision cu scopul de a susţine proiectele pe care fundaţia le derulează pentru copiii din medii defavorizate.
 
 
Electric Castle are o tradiţie lungă în iniţiativele de reutilizare creativă. Acum 10 ani, festivalul lansa prima colecţie de genţi realizate din materialele de promovare outdoor (mesh-uri, bannere), iniţiativă reluată cu succes, de-a lungul timpului. Festivalul colaborează constant cu tineri designeri din România, prin colecţii dedicate ce se regăsesc în zona anti-mall de la fiecare ediţie. La rândul său, Promenada s-a dedicat, de-a lungul timpului, promovării modei sustenabile, găzduind expoziţii şi colecţii de haine din materiale reciclabile, dar şi prin susţinerea şi implicarea în diferite iniţiative şi proiecte din zona fashion-ului sustenabil.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt