Cod roşu de probleme. Mai multe localităţi, inundate

Cod roşu de probleme. Mai multe localităţi, inundate

Aproape jumătate de ţară a fost sub cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii. În Prahova, a fost chiar cod roşu şi mai multe localităţi au fost inundate.

Comuna prahoveană Telega a avut cel mai mult de suferit după ploile torenţiale anunţate de meteorologi prin codul roşu. O familie de batrani cu dizabilitati din comuna a fost scoasa de catre pompierii de la ISU Prahova din locuinta in care a intrat apa. Pentru a-i feri de viitura, oamenii au fost adapostiti in caminul cultural din localitate.

Alte 9 localităţi  au fost inundate în acelaşi timp. Pompierii au fost trimişi să intervină pentru evacuarea unor oameni, scoaterea apei din clădiri şi îndepărtarea arborilor doborâţi de vântul puternic. Nici judeţul Alba nu a scăpat de inundaţii. Una dintre cele mai afectate localităţi a fost Câmpeni, unde ploile au transformat uliţele şi drumurile în canale navigabile, iar grădinile oamenilor, în  lacuri.
Rupere de nori a fost şi în comuna Râmeţ. Şuvoaiele de apă au inundat drumurile şi gospodăriile oamenilor şi au lăsat în urmă mâl şi mizerie. Sătenii spun că nu se aşteptau la aşa ceva, după ce ziua a început cu caniculă.
Doar o jumătate de oră a plouat şi la Oraviţa, în Caraş Severin, dar cantitatea uriaşă de precipitaţii a făcut ravagii în oraş. Apa a avut peste 25 de cm şi a intrat în mai multe subsoluri, pivniţe şi garaje. Mai mult, când apele s-au retras, au lăsat în urmă gropi în asfalt.
Meteorologii anunţă că vremea rea nu a trecut şi sunt asteptate in continuare ploi torentiale în anumite zone. Începând de duminică, va ploua doar in zonele de munte, mai spun meteorologii.
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt