Cod galben privind intensificări ale vântului, în Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei, precum şi la altitudini mari în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali

Cod galben privind intensificări ale vântului, în Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei, precum şi la altitudini mari în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali
foto: Pixabay

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, până duminică dimineaţă, în judeţe din Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei, unde se vor atinge viteze de 55-60 de kilometri pe oră. Viteze chiar mai mari, la rafală, vor fi în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, la altitudini mai mari de 1.700 de metri.

 Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă de vineri, de la ora 10.00, până duminică, la aceeaşi oră.

”În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55...60 km/h. În Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 80...90 km/h”, au arătat meteorologii.

Pe arii restrânse, trecător vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, cu precădere în est, centru şi la munte.

Codul galben vizează judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi unele zone ale judeţelor Sălaj, Cluj, Alba, Gorj şi Mehedinţi.

În zona municipiului Bucureşti, până sâmbătă la ora 9.00, vremea se va încălzi semnificativ şi va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26...28 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade, uşor mai scăzută în zona periferică.

Ulterior, până duminică, la ora 10.00, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30...32 de grade, iar cea minimă va fi de 13...14 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

 

Afla mai multe despremeteovantavertizare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt